Transitievergoeding en een nieuwe baan

Transitievergoeding en een nieuwe baan

Heb ik recht op een transitievergoeding terwijl ik al een baan heb gevonden? Het antwoord is afhankelijk van wat kwam eerst! Het opzeggen van het einde dienstverband of jouw nieuwe baan? In onze praktijk ontvangen wij verontrustende berichten dat Werkgevers niet meer de transitievergoeding willen uitkeren nu de (ex)werknemer snel een nieuwe baan heeft gevonden. Echter, dit recht behoudt u evenwel! De consequentie van het opzeggen van het arbeidscontract is dat uw recht op transitievergoeding ontstaat. Let wel, veel is afhankelijk of er reeds is vastgesteld (ontslag is gegeven). Laat dan ook altijd de aanzegging van uw arbeidsovereenkomst op papier zetten om problemen te voorkomen.

Per 1 juli 2015 gelden er nieuwe regels omtrent de wijze waarop werkgevers en werknemers uit elkaar gaan.

Recht op transitievergoeding heeft iedereen die onvrijwillig en niet verwijtbaar ontslagen wordt na twee jaar dienst. 

Om de gegevens zo up to date mogelijk te houden verwijzen wij graag naar besteedjetransitievergoeding.nl alwaar je alle actuele informatie aantreft, kunt lezen hoe het werkt en de hoogte van jouw vergoeding kunt berekenen.

www.besteedjetransitievergoeding.nl 

Informatie

Wie zijn wij

Transitievergoedingburokiezen.nl is een concept van THOBS Career Development Deze arbeidsmarktexperts zetten jouw doelstelling centraal in hun aanpak. Klik voor hun normen en waarden en meer informatie op deze link.

Bel mij terug

    Uw naam *

    Uw telefoonnummer *